Solceller i Slagelse, Sorø, Næstved, Ringsted og Midt- og Vestsjælland

Solceller er en god investering, både til private, erhverv og industri. Du kan opnå besparelser på elregningen og er samtidig miljøbevidst og bæredygtig.

Hos Dalmose El-Service A/S får du den bedste rådgivning i valg af solcelleanlæg, autoriseret montering og tilslutning. Vi bruger kun kvalitetssolceller og tilbyder rigtig gode priser. Vi holder til i Slagelse og kører i Sorø, Næstved, Ringsted og Midt- og Vestsjælland.

Kontakt os på 📞 58 18 80 16 eller send os en e-mail på 📧 el@dalmose-el.dk, vi står klar til at svare på alle dine spørgsmål vedrørende valg og opsætning af solceller. Vi giver dig selvfølgelig et uforpligtende tilbud på solceller med montering.

Ganske kort om fordelene ved solceller

Solceller slagelse
Brug for solceller med montering? Hos Dalmose El-Service i Slagelse på Sjælland får du professionel opsætning af solceller, solcelleanlæg og solceller med batteri. Dette gælder både til private og til erhvervslivet – for os er intet for stort eller for småt. Vi har over 30 års erfaring i lokalområdet i Slagelse og omegn og ved om nogle at solceller stadig er en god investering – både til privat og erhverv. Hos Dalmose EL-service i Slagelse har vi el-installatører, der har specialiseret sig i solceller og solcelleanlæg. Vi sikre at du får den helt rigtige kompetent rådgivning i valg af solcelleanlæg og solceller med batteri samt autoriseret montage og tilslutning.

Kontakt din solcelle ekspert på ☎️ 58 18 80 16 – så tager vi en uforpligtende snak omkring behovet og hvad der er muligt for dig i hjemmet eller virksomheden.

 

I Danmark er der lovkrav om at installationen af solceller og solcelleanlæg skal foretages af installatører med autorisation. Det kræver en efteruddannelse, som vi har taget for at kunne hjælpe danskerne med at energieffektivisere.

Køb dit solcelleanlæg lige her

Hvad er solceller?

Du har sandsynligvis set dem før, solcellepaneler på et hus’ tag, have eller ude på en mark. Et solcelleanlæg er en samling af mindre enheder kaldet solceller og de fleste solceller er lavet af silicium. Silicium er et halvledende element, hvilket betyder at elektricitet kun kan gå én vej. Silicium er desuden det 2. mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium lagt i to lag tilføjet med bor og fosfor i hver sit respektive lag – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Mellem disse to lag dannes der et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan vandre mellem de to lag og efterlader negative og positive ladninger på hver sit lag.

Hvordan virker solceller?

Solens stråler indeholder fotoner og når en foton rammer siliciumcellerne i panelet, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i én retning, kan de nu frit bevæge sig. Gennem det øverste lag på solcellens forside bliver de frie elektroner opsamlet af et elektrisk ledende gitter.

Resultatet er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og der dannes jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges som f.eks. el i et hus, omdannes jævnstrømmen til vekselstrøm ved hjælp af en inverter.

Solcelleanlæg

Et solcelleanlæg er en eller flere rækker af solpaneler samlet ved siden af hinanden, disse paneler er en samling af solceller. Jo flere paneler, jo mere strøm genereres. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg er, at et solcelleanlæg generer elektricitet og et solfangeranlæg generer varme.

Der er som sådan ingen begrænsninger for, hvor stort et solcelleanlæg må være eller hvor mange solceller, der kan installeres, men der kan være nogle yderligere omkostninger jo større anlægget skal være.

Du kan vælge at få et batteri koblet til anlægget, så du kan lagre strøm i batteriet til senere brug.

Ønsker du et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg til din bolig eller virksomhed? Vi kan fanges på ☎️ 58 18 80 16 og 📧 el@dalmose-el.dk.

Hvad enten solcellerne er placeret på et tag eller på et stativ, er det vigtigt at de er placeret korrekt – de må helst ikke være i skygge i dagstimerne. Du får mest ud af anlægget, hvis solcellerne er monteret sydvendt med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det optimale.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Elementer i et solcelleanlæg af

Herunder ser du hvad de forskellige elementer i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de hver især varetager.

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm vha. solen
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ En fordel ved et solcelleanlæg er, at det er klimavenligt. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk.

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå mere besparelse ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et batteri.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige sommermåneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk ikke, overhovedet.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign. 

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på et anlæg af

Hvad koster et solcelleanlæg?

Der er flere elementer som spiller ind, når det kommer til prisen på et solcelleanlæg, men prisen udgøres som regel på baggrund af størrelsen af anlægget, som skal installeres, ønsket effektivitet og hvilken type af paneler, samt størrelse på bolig eller virksomhed og hvor mange mennesker, der skal bruge det. Gennemsnittet for anlæg med montage ligger på omtrent 70.000-100.000 kr.

Et solcelleanlæg vil oftest betale sig selv hjem i en periode på 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du skal have, kan vi hjælpe dig med hos Dalmose El-Service A/S i Slagelse. Kontakt os i dag på 📞 58 18 80 16 eller 📧 el@dalmose-el.dk og vi giver gerne et bud på en løsning til din bolig eller virksomhed.

Køb dit solcelleanlæg lige her
Solcelleanlæg med batteri af BR-EL A/S

Hybrid solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger et solcelleanlæg med batteri, kan du gemme den strøm, der bliver produceret i dagstimerne til senere brug. Når batteriet er ladet op fuldt op, sendes den overskydende strøm til elnettet.

 
Fordele ved hybrid solcelleanlæg:

✔ Din økonomi bliver væsentlig bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg oplagrer den strøm du ikke bruger i løbet af dagen i et eksternt batteri og sender overskydende strøm videre til elnettet, hvilket kan gøre dig mere selvforsynende.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et hybrid solcelleanlæg prioritere strømmen på følgende måde:

 • som det første bliver husets eget forbrug dækket
 • derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til elnettet

Om aftenen og natten dækker batteriet husstandens eget forbrug først. Er der behov for mere strøm end batteriet indeholder, hentes strøm automatisk fra elnettet.

I vores prisberegner linket foroven, kan du beregne, hvor stort et anlæg skal være for at det passer til dine behov. Vil du gerne høre om hybrid solcelleanlæg, kan vi fanges på ☎️ 58 18 80 16 og 📧 el@dalmose-el.dk – vi er klar til at hjælpe dig.

Solceller med batteri i Ølgod

Størrelsen og effektiviteten på hybrid solcelleanlægget

Et hybrid solcelleanlæg, der producerer ca. 75% af elforbruget på årsplan, er det mest økonomiske for dig på længere sigt. Et anlæg uden batteri, kan som regel kun producere halvdelen af din husstands elforbrug. Størrelsen vil helt konkret afhænge af husstandens behov, forbrug og opsætningsmuligheder. Det siges at en familie på 4 bruge mellem 4-5 kW i døgnet og det svarer ca. til et anlæg på 30-40 m2.

Solceller til erhverv

Det er en stor beslutning at tage springet fra konventionel energi til vedvarende energi, men for mange virksomheder kan det også være en klog beslutning. Her vil solenergi, for rigtig mange virksomheder, være et nemt valg, da panelerne kan installeres og monteres, både i nybyggeri, samt på eksisterende bygninger. Samtidig har mange industri- og erhvervsbygninger et tag-areal med meget plads til solcelleanlægget.

Tag-arealet på industribygninger, er for mange, en rigtig stor ressource der ikke bliver udnyttet, hvilket er ærgerligt, da der er et kæmpe stort potentiale i brugen af solceller. Solen skinner nemlig lige omkring 1700-1800 timer om året, hvilket betyder at rigtig mange virksomheder har mulighed for at være en del af den grønne omstilling.

Hos Dalmose EL hjælper vi jer med at finde lige præcis den løsning, som jeres virksomhed har brug for!

Solceller til erhverv

Store industribygninger er det perfekte sted at anlægge solceller

Solceller erhverv Dalmose

Vi rådgiver, monterer og installerer solcelleanlæg til din virksomhed

Solceller er uden tvivl en af fremtidens store energikilder. Der er mange fordele, så her kommer vi med et lille overblik over de fordele der ved at få sig et solcelleanlæg:

 

 • Solceller er super gavnlige for miljøet, og kan derfor spare miljøet for rigtig meget co2 om året.
 • Vælger du et solcelleanlæg som passer til dine behov, kan det være en god investering i på den lange bane, selvom det kan virke dyrt at få det installeret.
 • Lang levetid på anlægget – mere end 25 år.
 • Overskydende energi kan sælges videre til elnettet.
 • Bedre CSR-værdi for virksomheden
 • Bedre energiklassificering

Dalmose EL hjælper dig hele vejen igennem, og giver rådgivning så du får den løsning som din virksomhed har brug for. Derudover står vi for både montering og installering.

Solceller til erhverv er en bæredygtig og miljøvenlig løsning til at producere elektricitet og reducere udledningen af CO2. Solceller er et godt valg for virksomheder, der ønsker at tage et aktivt skridt mod at blive mere bæredygtige og samtidig spare penge på deres energiregning.

En af fordelene ved solceller til erhverv er, at de kan installeres på taget eller på jorden, så de optager minimal plads og ikke forstyrrer virksomhedens daglige drift. Solcellepaneler kan også tilpasses virksomhedens specifikke behov og størrelse, så det er muligt at opfylde det aktuelle energiforbrug.

Vi er din lokale solcelle ekspert i Slagelse

Vores montører og rådgivere står parate til at hjælpe dig fra start til slut med dit solcelleanlæg projekt. Ved at vælge os er du sikret kvalitetsmaterialer, professionel service og autoriseret montage, ligesom vi altid har konkurrencedygtige priser på solcelleløsninger.

Du er meget velkommen til at tage en snak med en af vores dygtige solcelleeksperter og som gerne giver et uforpligtende tilbud, hvor du får en komplet oversigt over de økonomiske aspekter.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere hjælp til solceller, kan vi kontaktes på 📞 58 18 80 16 eller 📧 el@dalmose-el.dk. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Kontakt os

4 + 2 =

Find os

Trafikcenter Alle 8
4200 Slagelse
CVR: 1616 7444
el@dalmose-el.dk
Tlf.: 58 18 80 16

Elektriker Slagelse